top of page

Spiritualiteit: 'Psalmen in reliëf'

De psalmen spreken recht tot het hart. Bij het lezen raken ze ons aan in ons geloof. Het lezen maakt los waar geen woorden voor zijn. U vormt dun koper, 0.1 mm. dik, alsof het papier is. Maar het is sterker, behoudt de vorm die je er aan geeft en heeft een eigen kleur, een eigen karakter. U vormt het nadat u de psalm hebt gelezen en daarbij laat u zich leiden door die psalm:

en zo kan de koperplaat gevormd worden: omhoog gebogen, gekreukt, gescheurd als het leven zelf. Een roep zonder woorden, een vraag, een loflied. 

De aardse kleuren van het koper kunnen van dof zwart tot bijna goudglans gepolijst de kreet uit de diepte of het reiken naar God onderstrepen. U verbeeldt de psalm zoals u het voelt. 

U kunt de dunne lijn van het koper een basis geven met ongebakken klei: aards en kneedbaar. De psalm letterlijk in reliëf. 

U neemt de psalm mee:

in woord en beeld, 

in uw hand en in uw hart. 

Trainingen, Workshops en Lezingen

 

U weet wat u zoekt, ik weet wat ik kan. Van puur technisch: 'koperoppervlak bewerken' tot inhoudelijk: er wordt een proces op gang gezet. 

U kunt met een groep zoeken naar de sterke punten van uw bedrijf of organisatie en zo komen tot een logo. 

Of samenwerken: een idee uitwerken in kleine onderdelen en in gesprek gaan, beelden zoeken en vastleggen, dat samen voegen tot een geheel. Dat kan met schetsen maar leuker is het om het in dun koper uit te werken door vouwen, kreuken, schrijven, vormen en dat op een ondergrond te bevestigen tot een 'kunst'werk. Ik begeleid zowel het zoeken naar beelden en de gesprekken als het technische onderdeel. 

 

Fotografie

Aan de hand van een aantal richtlijnen als groep foto's nemen van elkaar. Neem je mooie foto's, probeer je het karakter neer te zetten, hoe beoordeel je de ander? En dan de resultaten bespreken. Een stevig groepsproces én leerzaam wat betreft je fotovaardigheden. 

Er zijn veel mogelijkheden met allemaal verschillende kostenplaatjes. Neem contact met me op en we werken uit wat het beste bij u en uw groep past. 

 

Bij de (her)inrichting van een kerk, een stilteruimte of een gebedshoek wil je soms niet alleen nieuw inrichten maar ook een proces op gang brengen binnen de gemeente. Ik kan een lezing houden over kerken en stilteruimtes in het algemeen óf met u of een hele groep uit de kerk door de kerk lopen en met elkaar kijken, luisteren en zoeken naar wat de ruimte doet, de inrichting te zeggen heeft en hoe alles op u en de anderen inwerkt. 

 

De prijs die ik reken is afhankelijk van de tijd, het voorwerk dat ik er aan heb (bij metaalbewerking maak ik van tevoren alles werkklaar zodat de groep direct aan de slag kan) en de plaats waar het gebeurt, de catering die afgesproken wordt e.d. 

bottom of page