top of page

God, mijn Moeder

Water en vuur: oerkrachten. Vol beweging, verwoestend en leven gevend.

Soms allebei: verwoestend water en vuur geven later vruchtbare aarde en nieuw leven. Die kracht, vruchtbaarheid, vruchtwater, het vuur van de Geest, God - associërend werd voor mij water en vuur verbonden met God als moeder. Want God als man is voor mij te beperkend, God heeft zoals beschreven in onze bronnen zoveel meer kanten, waaronder heel beslist ook wat veel mensen vrouwelijk noemen.

Wie is zij, welke beelden roept dat in mij op, wat verwacht ik, wanneer roep ik haar, en wat dan? En wat heeft dat met vuur en water te maken?

Om verschillende kanten van haar te verbeelden heb ik gezocht naar afbeeldingen van Maria, gecombineerd met heel diverse foto's van water, vuur en wat er nodig was om het beeld te bereiken dat ik zocht.

 

Bewerkingen in Photoshop maken het mogelijk verder te gaan dan het combineren van stukjes foto en zo ontstaat een volkomen nieuw beeld. Zo ontstond de serie: God, mijn moeder.

Digitaal gemaakt, afdrukbaar op meerdere soorten ondergrond. Prijs mede afhankelijk daarvan. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden. 

bottom of page